Yacon

Een paar weken geleden heb ik een yacon-plant (ook wel appelwortel genoemd) gekocht, die ik na 15 mei in de tuin ga planten. Er komen gele bloemen aan die een beetje lijken op de bloemen van aardpeer.

Yacon plant

De wortelknollen die onder de grond gaan groeien smaken naar appel, maar dan lichter van smaak, en heel knapperig. Voor het eerst gegeten door een recept te volgen uit het kookboek: Thug-kitchen. Daarin gebruiken ze de yacon-knol geraspt in een wrap met gekruide (gerookt paprikapoeder, knoflookpoeder) en gebakken kikkererwten.

Yacon plant

Net als aardpeer kan yacon bijna twee meter hoog worden, dus ik geef deze plant een plekje achteraan in de tuin bij de asperges.

Auteur: Marlies Spoelstra

Vreiland is een blog over wat ik zie in de volkstuin, en over wat ik (mee)maak in mijn atelier.