Spitskool en mierikswortel

Mierikswortel

Wat als één mierikswortelplantje is begonnen, is inmiddels een verzameling geworden van zo’n acht planten. Als een soort ondergrondse draak verspreidt mierikswortel zich door de tuin om op verschillende plekken boven de grond te verschijnen. Heel mooi blad en erg lekker om te gebruiken voor sauzen of dressings.

Rode spitskool

Binnen heb ik rode spitskool plantjes voorgezaaid, en die heb ik vandaag samen met palmkool uitgeplant. Wel met een net erover, want er zijn veel vogels op zoek naar wat eetbaars.

Rucola

Rucolaplantjes om al een paar blaadjes van te oogsten, lekker peperig en zachter dan in de zomer.

Aardbeien

Veel aardbeienbloemetjes en ook al een paar groene aardbeien te zien 🙂

Venkel

Nog een venkelplant ontdekt die de winter heeft overleefd. Ga ik dit jaar pas zelf zaaien na de langste dag. Spinazie ga ik ook proberen te zaaien in augustus, het zou dan niet zo snel doorschieten en met een milde winter kun je er van blijven oogsten tot in de lente van het volgende jaar.

Auteur: Marlies Spoelstra

Vreiland is een blog over wat ik zie in de volkstuin, en over wat ik (mee)maak in mijn atelier.